Remmen Italiaanse wanbetalers uw financiële ambities onnodig af?

Italiaanse vordering innen? Zo werkt incasso in Italië

Welke acties onderneemt u als uw Italiaanse debiteuren hun financiële verplichtingen niet nakomen? Allereerst is het zaak om er bovenop te zitten. De belangrijkste reden daarvoor schuilt in een cultureel verschil tussen Nederland en Italië. Italiaanse debiteuren hebben de naam echte wanbetalers te zijn. De betalingsmoraal in Nederland is in vergelijking met Italië veel beter. Graag zetten we voor u op een rij welke stappen u moet zetten bij incasso in Italië.

Stap 1: Draag uw openstaande vordering over

incasso italie procedureNatuurlijk kunt u zelf bellen of in de pen klimmen om een aanmaning te versturen. Als u uw vordering kracht bij wilt zetten, is het verstandiger om direct de specialisten van Collactive Credit Management in te schakelen. Onze incassopartners in Italië spreken de taal van uw debiteur, kennen de cultuur en betalingsgewoontes van het land en zijn vanzelfsprekend op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving. Ze weten dat Italiaanse debiteuren een aanmaning serieuzer nemen als die afkomstig is van een advocaat. Onze incassopartners gaan voor u aan de slag, tegen vooraf bepaalde tarieven. Collactive voert de regie, bewaakt de voortgang en blijft het aanspreekpunt voor uw incasso in Italië. Reageert uw debiteur niet op onze schriftelijke of telefonische sommaties? Start dan een juridische procedure.

Stap 2: Start een juridische procedure

Als uw Italiaanse debiteur niet reageert op de aanmaning van een advocaat, leiden er 2 wegen naar Rome om te procederen. U kunt kiezen voor een snel betalingsbevel of voor een uitvoerige bodemprocedure. Als u inzet op een betalingsbevel, dan krijgt uw debiteur 40 dagen de tijd om verweer te voeren. Als de tegenpartij bezwaar aantekent, dan start automatisch een bodemprocedure op. Bij een betalingsbevel hebt u tevens de mogelijkheid om de zogenoemde executie bij voorraad aan te vragen. Het is voordelig als de rechtbank hiervoor het licht op groen zet. Zo kunt u tijdens de bodemprocedure de goederen van de wederpartij laten bevriezen. Dat zet extra druk op de ketel.

Afspraak maken voor incasso in Italië?

Schakel incassobureau Collactive in voor uw internationale incasso opdrachten. Neem gewoon contact op om een vordering in Italië te innen. Bel (040) 291 96 66 of mail voor een afspraak met één van onze accountmanagers.

Collactive is uw aanspreekpunt voor internationale incasso.

Lappen uw Italiaanse klanten afspraken aan hun laars? 

Mama Mia, weet u niet hoe u moet handelen bij slecht betalende Italiaanse debiteuren? Maffiapraktijken zijn natuurlijk niet toegestaan. Wel is het zaak om voor een consequente, harde aanpak te kiezen.