Voorkom met credit management dat uw debiteuren uit de bocht vliegen!

14-dagenbrief voldoende om incassokosten te rekenen

Hoeveel incassohandelingen moet u verrichten, voordat u buitengerechtelijke incassokosten in rekening mag brengen? De ene rechter bepaalde zus, de andere rechter bepaalde zo. Op 13 juni 2014 heeft de Hoge Raad aan deze onduidelijkheid een einde gemaakt. Als uw bedrijf zaken doet met consumenten, dan is het voldoende om een 14-dagenbrief te versturen.

Kosteloze herinnering

14 dagen brief incassoDe 14-dagenbrief is een kosteloze herinnering of aanmaning. In deze brief geeft u uw debiteur nog 14 dagen de tijd om de hoofdsom te betalen. Blijft hij na die periode in gebreke, dan mag u buitengerechtelijke incassokosten in rekening brengen. De hoogte van dit bedrag is sinds 1 juni 2012 geregeld in de Wet Incassokosten (WIK).

Hoogte incassokosten

Het is belangrijk om in de 14-dagenbrief te vermelden hoeveel incassokosten u rekent. Noemt u de hoogte van de incassokosten niet, dan kunt u er later geen aanspraak op maken. De termijn van 14 dagen vangt aan 2 dagen na dagtekening van de aanmaning. Daarom is – zeker bij hoge bedragen - verstandig om de 14-dagenbrief aangetekend te versturen.

Uw incassobureau in Eindhoven.

Meer informatie of afspraak maken?

Wilt u tips ontvangen over hoe u een 14-dagenbrief opstelt? Of schakelt u liever Collactive in om deze brief te schrijven? Bel (040) 291 96 66 of mail voor een afspraak met één van onze accountmanagers.