Hoe zwaar weegt een openstaande factuur op uw schouders?

Pre-incasso: geef debiteuren nog één kans om te betalen

Direct een incassoprocedure opstarten als een debiteur te laat zijn rekeningen betaalt, werkt soms averechts. U kunt vaste klanten in het MKB met een agressieve incasso wegjagen. De praktijk wijst uit dat u meer resultaat boekt als u geleidelijk aan de druk opvoert. Pre-incasso is speciaal in het leven geroepen om debiteuren nog een laatste kans te geven. Doel is om de goede relatie intact te houden. Laat uw debiteur deze kans onbenut, dan pas start u een incassoprocedure.  

Logisch vervolg op intern debiteurenbeheer

De pre-incassodiensten van Collactive vloeien automatisch voort uit uw interne debiteurenbeheer. Overschrijden uw debiteuren de betalingstermijn? Of heeft debiteurenbeheer geen effect gehad? Dan ontvangen zij op  briefpapier van Collactive een laatste herinnering om te betalen, zonder extra kosten. Betaalt uw klant nog steeds niet? Dan starten we in overleg met u een minnelijke incassoprocedure op.

Meer informatie of afspraak maken?

Interesse in pre-incasso van Collactive? Bel (040) 291 96 66 of mail voor een afspraak met één van onze accountmanagers.

 

Klanten wegjagen of nog één kans geven?

Knippen, scheren en wegwezen werkt soms averechts bij incasso. Als u de botte bijl hanteert, zet u de relatie met goede klanten op het spel. Schep duidelijkheid met pre-incasso. Goede klanten stellen dat op prijs.