Dreigen Engelse debiteuren uw rekeningen af te serveren?

Engelse vordering innen? Zo werkt incasso in Engeland

Hoe gaat u te werk als uw Engelse debiteuren uw facturen niet of veel te laat betalen? Wees op de eerste plaats alert en neem geen afwachtende houding aan. Het overgrote deel van het Engelse midden- en kleinbedrijf ondervindt hinder van wanbetalers. Bovendien kent het Engelse rechtsstelsel geen crediteurenbescherming zoals in Nederland. De wet staat hierbij voor gelijke monniken, gelijke kappen. Laat u niet uit het veld slaan, ga proactief te werk en pluk de vruchten van onze tips over hoe incasso in Engeland werkt.

Stap 1: Verstuur een aanmaning

incasso engeland procedure

Als de afgesproken betalingstermijn ruimschoots overschreden is, is het raadzaam om bij Engelse debiteuren direct actie te ondernemen. Start met het versturen van een aanmaning. Om u zelf goed in te dekken, moet u 3 zaken duidelijk op papier zetten: de specificatie van de vordering, het inschakelen van een incassobureau als uw debiteur niet op tijd betaalt en de vermelding dat hij of opdraait voor de extra kosten.

Stap 2: Draag uw openstaande vordering over

Blijft uw Engelse debiteur in gebreke, nadat u een aanmaning verstuurd heeft? Draag uw openstaande vordering dan over aan de incassospecialisten van Collactive Credit Management. Onze incassopartners in Engeland spreken de taal van uw debiteur, kennen de cultuur en betalingsgewoontes van het land en zijn vanzelfsprekend op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving. Onze incassopartners gaan voor u aan de slag, tegen vooraf bepaalde tarieven. Collactive voert de regie, bewaakt de voortgang en blijft het aanspreekpunt voor uw incasso in Engeland.

Stap 3: Start een buitengerechtelijke procedure

Blijft deze buitengerechtelijke aanpak zonder resultaat? Ga dan over tot een juridische procedure. Buitengerechtelijke kosten kunt u tot een maximum van 100 pond op uw debiteur verhalen. In Engeland kunt u daarbij 3 wegen bewandelen.

  • Europese betalingsbevelprocedure: een snelle, relatief goedkope procedure die uitkomst biedt als uw debiteur de vordering niet aanvecht. Deze aanpak is meestal kostendekkend en levert u een betalingsbevel op.
  • Small claims track: procedure voor vorderingen tot 10.000 pond. Onaantrekkelijk bij kleine vorderingen, omdat u slechts een deel van proceskosten kunt verhalen op de wederpartij.
  • Bodemprocedure: noodzakelijke procedure als uw vordering boven de 5000 pond betwist wordt in de betalingsbevelprocedure. U dient uw vordering te onderbouwen en te motiveren met voldoende bewijs. Deze procedure kan tijdrovend zijn bij verweer.

Afspraak maken voor incasso in Engeland?

Schakel incassobureau Collactive in voor internationale incasso. Neem contact op om een vordering in Engeland te innen. Bel (040) 291 96 66 of mail voor een afspraak met één van onze accountmanagers.

Schrikt u zich een bolhoedje als Engelse debiteuren niet betalen?

Voelt het contact met Engelse debiteuren koud en nat aan? Net als het weer in Engeland? Wees op uw hoede, want Engelse bedrijven hebben de naam slecht te betalen.