Zonder ‘brevet’ geen vlieguren in consumptief krediet

AFM-vergunning voor bemiddeling in consumptief krediet

Collactive credit management beschikt sinds kort over een AFM-vergunning voor het bemiddelen in consumptief krediet. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt deze vergunning verplicht voor incassobedrijven die in opdracht van kredietverstrekkers - zoals banken en verzekeringsinstellingen – incasso’s uitvoeren bij consumenten.

Dankzij deze vergunning mag Collactive betalingsregelingen treffen met consumenten die een consumptief krediet hebben afgesloten en niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met onze
specialisten:
(040) 291 96 66

Informatie via de mail ontvangen?

Vraag direct aan

Toegevoegde waarde AFM-vergunning

Collactive is een van de eerste incassobureaus in Nederland die in het bezit is van een AFM-vergunning voor consumptief krediet. Met deze vergunning op zak kunnen we in samenspraak met consumenten tot een duurzame oplossing komen bij betalingsproblemen. Een betalingsregeling is een beproefde oplossing als consumenten niet in staat zijn om de verplichte rente en aflossing te betalen.

Screening betrouwbaarheid, integriteit en vakbekwaamheid

Om in aanmerking te komen voor de AFM-vergunning is Collactive uitvoerig gescreend. Zo zijn de betrouwbaarheid en integriteit van de aandeelhouders/eigenaars zorgvuldig onder de loep genomen. Daarnaast heeft de AFM kritisch gekeken naar de inrichting van de bedrijfsprocessen bij incidenten én de vakbekwaamheid van de verantwoordelijke medewerkers. Het Collactive kwaliteitssysteem – inclusief de ISO 9001-certificering – waarborgt de kwaliteit bij incidenten. Opleidingsniveau, ervaring en trainingen van medewerkers zorgen ervoor dat de gevraagde vakbekwaamheid op peil is en blijft.

Meer informatie of afspraak maken?

Voor meer informatie bel (040) 291 96 66 of mail voor een afspraak één van onze accountmanagers.

 

Incassobureau of deurwaarder bij consumptief krediet?

In tegenstelling tot incassobureaus hebben deurwaarders geen AFM-vergunning nodig om te bemiddelen bij consumptief krediet. In de bemiddeling ligt de focus van Collactive op een duurzame oplossing voor de langere termijn. Deurwaarders kiezen eerder voor juridische incasso om betaling af te dwingen.